Epic Games, bun de plată, pe bună dreptate: ce sumă colosală va scoate gigantul din buzunare, de ce

de: Iulia Kelt
20 12. 2022

Epic Games va plăti o sumă imensă pentru a soluționa acuzațiile conform cărora a încălcat Legea privind protecția confidențialității online a copiilor (COPPA) și a „păcălit milioane de jucători să facă achiziții”, folosind strategii de design înșelătoare, a spus Comisia Federală pentru Comerț (FTC).

Epic Games va scoate din buzunare 275 de milioane de dolari pentru presupusa încălcare a regulii COPPA, ca parte a unei hotărâri judecătorești federale.

Fortnite, acuzat că ar fi un joc „înșelător”

Agenția spune că aceasta este cea mai mare sancțiune, până în prezent, pentru o încălcare a regulilor. De asemenea, Epic va rambursa clienților 245 de milioane de dolari în contul practicilor de facturare.

„După cum notează reclamațiile, Epic a folosit setări implicite care invadează confidențialitatea și interfețe înșelătoare care au păcălit utilizatorii Fortnite, inclusiv adolescenți și copii”, a declarat președintele FTC, Lina M. Khan, într-un comunicat. „Protejarea utilizatorilor, și în special a copiilor, împotriva invaziilor de confidențialitate online este o prioritate de top pentru Comisie”, a mai spus FTC.

Fortnite a reprezentat un succes colosal pentru Epic Games. Jocul a generat profit de 9 miliarde de dolari în perioada 2018 și 2019 și venituri brute de 5,1 miliarde de dolari în 2020.

De asemenea, agenția a acuzat Epic Games că s-a implicat în „practici neloiale”. „Copiii și adolescenții au fost hărțuiți, amenințați și expuși la probleme periculoase și traumatizante din punct de vedere psihologic, cum ar fi sinuciderea, în timp ce se aflau în Fortnite”, a susținut, de asemenea, FTC.

A doua plângere susține că Epic „păcălește jucătorii să facă achiziții nedorite și lasă copiii să acumuleze taxe neautorizate fără nicio implicare din partea părinților”.

În plus, Epic ar fi blocat conturile utilizatorilor care au contestat plățile neautorizate. FTC a spus că Epic a ignorat mai mult de un milion de plângeri ale utilizatorilor și preocupările angajaților cu privire la acuzațiile necorespunzătoare.

Reprezentanții Epic Games au spus, într-o declarație, că s-au „restaurat mii de conturi care au fost interzise din cauza rambursărilor raportate conform politicii anterioare”. Informațiile de plată nu vor mai fi salvate în mod prestabilit, utilizatorii având opțiuni acum.

Totuși, acesta nu este sfârșitul problemelor legale ale Epic Games, atunci când vine vorba de Fortnite, despre care FTC notează că are peste 400 de milioane de utilizatori.

La începutul acestei luni, un gamer a acuzat compania că jocul creează dependență și că ar fi determinat un copil să cheltuiască mai bine de de 6.000 de dolari pe skin-uri.